جرم گيري دندان چيست؟
جرم گيري يك راه حل دندانپزشكي براي برداشتن جرم ها و رنگدانه هاي خارجي روي دندان و لثه است.
جرم گيري به دو صورت دستي و استفاده از دستگاه هاي اولتراسونيك در كلينيك دندانپزشكي انجام مي شود.
در جرم گيري تغييري در خود دندان و رنگ آن ايجاد نشده و فقط پلاك هاي سخت شده از روي دندان پاك مي شود تا رنگ واقعي دندان نمايان شود.
ساير مقالات : خدمات ترميم و زيبايي دندان
افرادي كه به ميزان زيادي چاي مي نوشند يا كساني كه سيگار مي كشند و به همين دليل رنگدانه هاي روي دندان آن ها زياد است با انجام جرمگيري تفاوت چشمگيري در دندان هاي خود مشاهده مي كنند.
چرا بايد دندان را جرم گيري كرد؟
جرم پاك نشده دندان باعث تحليل لثه و بافت نگهدارنده دندان شده و با افزايش مقدار جرم لثه عقب نشيني كرده و غشايي كاذب به جاي لثه روي ريشه دندان قرار مي گيرد و به تدريج سبب لق شدن و پوسيدگي ريشه دندان مي شود.
هنگامي كه ميزان جرم دندان زياد شده و جرمگيري انجام شود پس از برداشتن جرم ها حساسيت دندان ها به دليل پيدا شدن ريشه دندان در حفره دهان افزايش مي يابد، البته پس از مدتي كه لثه مجددا روي سطح ريشه برمي گردد ميزان حساسيت كاهش يافته و از بين مي رود.
روشهاي جرم گيري دندانچگونه است؟
هنگامي كه جرم روي دندان بسيار كم باشد دندانپزشك به صورت دستي و با استفاده از جرم گير براي برداشتن و حذف پلاك هاي روي دندان اقدام مي كند كه به اينكار جرم گيري سطحي نيز گفته مي شود.
در صورتي كه جرم انباشه روي دندان زياد باشد از دستگاه اولتراسونيك كه رايج ترين دستگاه جرم گيري دندان است استفاده مي شود.
ارتعاشات قلم اولتراسونيك بخش هاي سخت شده پلاك هاي دنداني را جدا كرده و جرمگيري به سادگي انجام مي شود. در اين روش بصورت مداوم آب اسپري مي شود كه علاوه بر خنك نگه داشتن سر دستگاه، جرم هاي دندان به خوبي پاك شود.
لازم به ذكر است در هنگام جرمگيري فرد هيچ دردي احساس نمي كند و نيازي به استفاده از بي حس كننده هاي موضعي نيز نمي باشد.
بروساژ چيست؟
بروساژ فرآيندي است كه بعد از انجام جرم گيري براي ايجاد سطح صيقلي روي دندان و حذف رنگ ها و لكه هايي كه چسبندگي زيادي ندارند انجام مي شود.
دندانپزشك دندان را به خميري مخصوص آغشته كرده و با نصب برس كوچكي روي يك وسيله چرخشي خاص اقدام به بروساژ سطوح دنداني مي كند.
سايرمقالات : متخصص ارتودنسي دندان در كرج
بايد توجه داشت كه از بين بردن جرم دندان يك اقدام درماني است كه رسوبات رنگي و املاح چسبيده به دندان ها را برمي دارد و نبايد انتظار سفيدي و درخشندگي دندان ها را از آن داشت. البته با از بين رفتن لايه جرم، كمي تغيير رنگ محسوس است.
كدام قسمت هاي دندان بيشتر جرم مي گيرد؟
قسمت هايي از دندان ها كه كمتر مسواك به آن ها مي رسد و تميز كردن آن سخت تر است بيشتر دچار جرم مي شوند. در امتداد لثه و بخش هايي از دندان كه پر شده اند و دندان هاي نامرتب جرم دنداني بيشتر تشكيل مي شود.
حتي در صورت رعايت بهداشت دهان و دندان باز هم جرم دندان وجود خواهد داشت چرا كه باكتري ها و ميكروب ها همواره در بزاق دهان وجود دارند و روي دندان ها قرار مي گيرند.
ساير مقالات : دكتر ترميم و زيبايي دندان
برچسب: ،
ادامه مطلب