نگاهي به تجربههاي واقعي و مخاطرات پنهان و پشيمانيهاي عملهاي لاغري
عملهاي جراحي لاغري مانند بايپس معده، اسليو معده و باندينگ معده، بهعنوان راهكاري سريع و مؤثر براي كاهش وزن و بهبود سلامت عمومي افرادي كه با چاقي مفرط دست و پنجه نرم ميكنند، شناخته ميشوند. اين جراحيها اغلب بهعنوان آخرين راهحل براي افرادي كه با روشهاي ديگر موفق به كاهش وزن نشدهاند، پيشنهاد ميشود. اما با وجود نتايج مثبت در كاهش وزن، بسياري از افراد پس از اين جراحيها با پشيمانيهايي مواجه ميشوند كه كمتر در ابتدا به آنها توجه شده است.
ساير مقالات : بررسي علل پشيماني بعد از عمل باي پس معده
پشيمانيهاي جسماني
1. مشكلات گوارشي:
يكي از شايعترين پشيمانيهاي پس از جراحي لاغري، مشكلات گوارشي است. برخي افراد با عوارضي مانند حالت تهوع، استفراغ، و مشكلات شديد در هضم غذا مواجه ميشوند. اين مشكلات ميتواند به دليل كوچك شدن معده و تغييرات ناگهاني در سيستم گوارشي باشد. اين عوارض ممكن است طولانيمدت باشند و حتي باعث محدوديتهاي غذايي جدي شوند.
2. سوء جذب مواد مغذي:
بسياري از عملهاي لاغري باعث كاهش جذب مواد مغذي در بدن ميشوند. بهعنوان مثال، بايپس معده ميتواند جذب ويتامينها و مواد معدني را بهطور قابلتوجهي كاهش دهد. اين موضوع ممكن است به كمبودهاي جدي تغذيهاي مانند كمبود آهن، كلسيم، ويتامين B12 و ساير مواد مغذي منجر شود كه نياز به مكملهاي روزانه و مراقبتهاي پزشكي مداوم دارد.
ساير مقالات : بررسي تاثير جراحي لاغري بر باروري مردان
3. تغييرات در پوست و ظاهر:
يكي ديگر از پشيمانيهاي رايج، تغييرات ظاهري پس از كاهش وزن شديد است. بسياري از افراد پس از جراحي با پوست اضافي و شل شده در مناطق مختلف بدن مواجه ميشوند. اين تغييرات ممكن است باعث ناراحتي رواني شود و حتي نياز به جراحيهاي زيبايي اضافي براي برداشتن پوست اضافي داشته باشد.
پشيمانيهاي رواني و عاطفي
1. انتظارات غيرواقعي:
بسياري از افراد با انتظارات غيرواقعي وارد اين جراحيها ميشوند، فكر ميكنند كه كاهش وزن سريع تمام مشكلات آنها را حل خواهد كرد. اما پس از عمل، برخي متوجه ميشوند كه مسائل رواني و عاطفي مرتبط با تصوير بدن و اعتماد به نفس همچنان باقيمانده يا حتي تشديد شده است. اين پشيمانيها ممكن است به احساس افسردگي و اضطراب منجر شود.
ساير مقالات : آشنايي با هزينه عمل باي پس معده
2. تغيير در روابط اجتماعي:
كاهش وزن شديد ميتواند تأثيراتي بر روابط اجتماعي و خانوادگي داشته باشد. برخي افراد پس از جراحي، با تغيير در رفتار و انتظارات اطرافيان مواجه ميشوند. اين تغييرات ميتواند به احساس انزوا يا اختلاف در روابط منجر شود، بهويژه اگر فرد از قبل از حمايتهاي عاطفي كافي برخوردار نبوده باشد.
3. عدم دستيابي به هدفهاي بلندمدت:
با وجود كاهش وزن اوليه، برخي افراد قادر به حفظ وزن كاهش يافته در بلندمدت نيستند و پس از مدتي وزن دوباره افزايش مييابد. اين موضوع ميتواند به احساس ناكامي و پشيماني شديد منجر شود، بهخصوص اگر فرد انتظار داشت كه جراحي بهطور دائم مشكل چاقي را حل كند.
منبع : مجله سلامتي بيمارستان
برچسب: ،
ادامه مطلب