چالشهاي ارتودنسي در بيماران با بيماري لثه
ارتودنسي شامل استفاده از براكتها و سيمها براي جابجايي دندانها به موقعيت صحيح است. با اين حال، در افراد مبتلا به بيماري هاي لثه، اين فرآيند ميتواند پيچيدهتر باشد:
خطر التهاب بيشتر: براكتها و سيمها ميتوانند تميز كردن دندانها و لثهها را دشوارتر كنند، كه ممكن است منجر به تجمع پلاك بيشتر و افزايش التهاب لثه شود.
حركت محدود دندانها: در صورتي كه استخوانهاي حمايتكننده دندانها تحت تأثير بيماري لثه قرار گرفته باشند، حركت دندانها ممكن است باعث آسيب بيشتر به ساختارهاي حمايتي شود.
نياز به مراقبتهاي ويژه: افراد مبتلا به بيماري لثه بايد تحت مراقبتهاي دقيقتري قرار گيرند، از جمله تميز كردن منظم دندانها و لثهها توسط متخصصان دندانپزشكي.
ساير مقالات : ارتودنسي شفاف
مديريت ارتودنسي در افراد مبتلا به بيماري لثه
براي موفقيتآميز بودن درمان ارتودنسي در بيماران مبتلا به بيماري لثه، اقداماتي بايد انجام شود:
درمان اوليه بيماري لثه: قبل از شروع درمان ارتودنسي، درمان بيماري لثه ضروري است. اين ممكن است شامل تميز كردن عميق (جرمگيري و تسطيح ريشهها)، مصرف آنتيبيوتيكها و در برخي موارد، جراحي لثه باشد.
مراقبتهاي منظم دهان و دندان: بيماران بايد به دقت دستورالعملهاي بهداشت دهان و دندان را دنبال كنند، از جمله مسواك زدن و استفاده از نخ دندان بهطور منظم و مراجعه منظم به دندانپزشك براي پاكسازيهاي حرفهاي.
استفاده از ابزارهاي خاص: ممكن است از ابزارهاي ارتودنسي خاصي استفاده شود كه تميز كردن دندانها را آسانتر ميكنند، مانند بريسهاي سراميكي يا شفاف.
نظارت دقيق: دندانپزشك و ارتودنتيست بايد بهطور منظم وضعيت لثهها و دندانها را بررسي كنند تا هرگونه نشانهاي از عود بيماري لثه را شناسايي و بهموقع درمان كنند.
ساير مقالات : ارتودنسي نامرئي
ارتودنسي در بيماران مبتلا به بيماري لثه امكانپذير است، اما نيازمند برنامهريزي دقيق، مراقبتهاي ويژه و همكاري نزديك بين بيمار، دندانپزشك و ارتودنتيست است. با رعايت نكات بهداشتي و نظارت مستمر، ميتوان به نتايج مطلوبي دست يافت و سلامت دهان و دندان را حفظ كرد.
برچسب: ،
ادامه مطلب