علل ريزهخواري
دلايل مختلفي ميتوانند باعث بروز عادت ريزهخواري شوند:
استرس و اضطراب: افراد در شرايط استرسزا تمايل بيشتري به مصرف غذاهاي كوچك و بدون برنامه دارند. غذا خوردن به عنوان روشي براي كاهش اضطراب و كسب احساس آرامش استفاده ميشود.
ساير مقالات : بررسي رژيم كنترل كلسترول
در دسترس بودن مواد غذايي ناسالم: دسترسي آسان به تنقلات، چيپسها، شيرينيها و خوراكيهاي پركالري ميتواند باعث شود فرد در طول روز بدون توجه به گرسنگي، مدام به اين مواد غذايي روي بياورد.
عادات غذايي نادرست: برخي افراد به دليل نداشتن برنامه غذايي منظم، در طول روز بارها به سراغ ميانوعدههاي كوچك ميروند و اين رفتار به عادت تبديل ميشود.
خواب ناكافي: كمخوابي ميتواند هورمونهاي مرتبط با گرسنگي و سيري را دچار اختلال كند و باعث شود فرد بيشتر از نياز خود غذا بخورد.
خستگي يا كسل بودن: گاهي اوقات ريزهخواري به دليل نبود فعاليتهاي فيزيكي و فكري رخ ميدهد. وقتي فرد احساس كسلي ميكند، غذا خوردن را به عنوان سرگرمي انتخاب ميكند.
ساير مقالات : 5 راه موثر براي ترك عادت ريزه خواري
عوارض ريزهخواري
ريزهخواري ممكن است در ابتدا به عنوان يك عادت بيضرر به نظر برسد، اما در طولانيمدت ميتواند به مشكلات جدي سلامتي منجر شود:
اضافه وزن و چاقي: مصرف مكرر ميانوعدهها، به خصوص مواد غذايي پرچرب و شيرين، باعث دريافت كالري بيش از نياز بدن ميشود. اين كالريهاي اضافي به افزايش وزن و چاقي منجر ميشوند.
افزايش قند خون: ريزهخواري مداوم ميتواند سطح قند خون را در طول روز افزايش دهد. اين موضوع خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش ميدهد.
ساير مقالات : بررسي سوال متابوليسم پايه يا BMRچيست؟
سوء تغذيه: ريزهخواري معمولاً شامل مصرف غذاهاي ناسالم و كمارزش غذايي است. اين ميتواند منجر به كمبود ويتامينها و مواد معدني مهم در بدن شود.
اختلال در گوارش: مصرف مكرر و بينظم غذاها ميتواند باعث اختلال در عملكرد سيستم گوارش و مشكلاتي مانند نفخ و سوءهاضمه شود.
كاهش انرژي و تمركز: به جاي افزايش انرژي، ريزهخواري باعث نوسانات قند خون شده و به مرور زمان فرد را دچار احساس خستگي و كاهش تمركز ميكند.
با مجله لاغري دايت فرم همراه باشيد.
برچسب: ،