onlinenews onlinenews .

onlinenews

علل بيماري لثه

بيماري لثه عمدتاً به دليل عدم رعايت بهداشت دهان و دندان ايجاد مي‌شود. پلاك‌هاي باكتريايي روي سطح دندان‌ها و لثه‌ها تجمع مي‌يابند و اگر به موقع تميز نشوند، باعث التهاب لثه (ژنژيويت) مي‌شوند. در صورت پيشرفت، اين التهاب مي‌تواند به پريودنتيت تبديل شود كه موجب تحليل لثه و استخوان‌هاي نگهدارنده دندان مي‌شود.

ساير مقالات : ارتوسرجري چيست

علائم بيماري لثه

از علائم شايع بيماري لثه مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

خونريزي لثه هنگام مسواك زدن يا نخ دندان كشيدن

بوي بد دهان

لثه‌هاي قرمز و متورم

شل شدن دندان‌ها يا عقب‌نشيني لثه‌ها

درمان بيماري لثه

در مراحل اوليه، درمان بيماري لثه شامل رعايت دقيق بهداشت دهان و دندان، مسواك زدن دو بار در روز و استفاده از نخ دندان است. در مراحل پيشرفته‌تر، نياز به تميز كردن حرفه‌اي لثه توسط دندانپزشك يا جراحي لثه براي بازسازي بافت‌ها ممكن است لازم باشد.

ساير مقالات : درمان بيماري لثه

پيشگيري

پيشگيري از بيماري لثه با رعايت بهداشت مناسب دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشك امكان‌پذير است.

درمان‌هاي تخصصي بيماري لثه

در صورتي كه بيماري لثه به مرحله پيشرفته‌تري مانند پريودنتيت برسد، ممكن است به مداخلات تخصصي نياز باشد. برخي از روش‌هاي درماني پيشرفته شامل موارد زير است:

جرم‌گيري و روت پلنينگ (Scaling and Root Planing): اين روش يك پاكسازي عميق است كه دندانپزشك با استفاده از ابزارهاي خاص، پلاك‌ها و جرم‌هاي سخت‌شده را از زير و روي خط لثه پاك مي‌كند و سطح ريشه دندان‌ها را صاف مي‌كند تا از تجمع بيشتر باكتري‌ها جلوگيري شود.

جراحي لثه (Flap Surgery): در موارد شديدتر، دندانپزشك ممكن است نياز به جراحي داشته باشد تا لثه‌ها را بلند كرده و رسوبات زير آن را به طور كامل تميز كند. سپس لثه به جاي خود بازگردانده مي‌شود و بهبود مي‌يابد.

ساير مقالات : درمان دندان غايب با ارتودنسي

پيوند لثه (Gum Graft): اگر لثه به حدي تحليل رفته باشد كه ريشه دندان نمايان شده باشد، ممكن است نياز به پيوند بافت لثه باشد. در اين روش، دندانپزشك بخشي از بافت لثه را از جاي ديگري از دهان برداشته و به ناحيه مورد نظر پيوند مي‌زند.

آنتي‌بيوتيك‌ها: گاهي اوقات دندانپزشك براي كنترل عفونت از آنتي‌بيوتيك‌هاي خوراكي يا موضعي استفاده مي‌كند. اين داروها به كاهش تعداد باكتري‌ها كمك كرده و به درمان التهاب كمك مي‌كنند.

با مجله اينترنتي دندانپزشكي ارتوبلاگ همراه باشيد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۵۸:۰۲ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :