onlinenews onlinenews .

onlinenews

چربي خون

 به وجود ليپيدها يا چربي‌هاي موجود در خون اشاره دارد كه شامل دو نوع اصلي هستند: كلسترول و تري‌گليسريد. اين چربي‌ها براي عملكرد بدن ضروري‌اند، اما افزايش غيرطبيعي آن‌ها مي‌تواند به مشكلات سلامتي منجر شود، به‌ويژه در قلب و عروق. در ادامه به جزئيات بيشتري درباره چربي خون و انواع آن مي‌پردازيم:

ساير مقالات : رژيم ويت واچرز

۱. كلسترول

كلسترول يك نوع چربي است كه توسط كبد توليد مي‌شود و همچنين از طريق غذاهايي كه مي‌خوريم به بدن وارد مي‌شود. كلسترول براي توليد سلول‌هاي سالم، هورمون‌ها و ويتامين D ضروري است. با اين حال، كلسترول بيش از حد مي‌تواند خطراتي براي سلامتي ايجاد كند. كلسترول به دو نوع اصلي تقسيم مي‌شود:

LDL (ليپوپروتئين كم‌چگالي): كه به آن «كلسترول بد» نيز گفته مي‌شود. LDL مي‌تواند در ديواره‌هاي عروق رسوب كرده و باعث انسداد رگ‌ها و تنگي عروق شود. اين وضعيت ممكن است منجر به بروز بيماري‌هاي قلبي و سكته قلبي شود.

HDL (ليپوپروتئين پرچگالي): كه به آن «كلسترول خوب» گفته مي‌شود. HDL به حذف كلسترول اضافي از خون و انتقال آن به كبد براي دفع كمك مي‌كند. سطح بالاي HDL مي‌تواند خطر بيماري‌هاي قلبي را كاهش دهد.

ساير مقالات : رژيم لاغري تك خوري

۲. تري‌گليسريد

تري‌گليسريد نوع ديگري از چربي خون است كه بدن از آن به عنوان منبع انرژي استفاده مي‌كند. تري‌گليسريدها از طريق غذاهايي كه مي‌خوريم (به‌ويژه غذاهاي چرب و كربوهيدرات‌ها) توليد مي‌شوند. اگر كالري بيش از حد مصرف شود، بدن اين كالري‌ها را به تري‌گليسريد تبديل كرده و آن‌ها را در سلول‌هاي چربي ذخيره مي‌كند. سطح بالاي تري‌گليسريدها نيز مي‌تواند خطر بيماري‌هاي قلبي را افزايش دهد.

علل افزايش چربي خون:

عوامل مختلفي مي‌توانند منجر به افزايش چربي خون شوند:

رژيم غذايي نامناسب: مصرف بيش از حد غذاهاي چرب، به‌ويژه چربي‌هاي اشباع شده و ترانس، مي‌تواند سطح كلسترول بد (LDL) و تري‌گليسريد را افزايش دهد.

ساير مقالات : رژيم تي ال سي

چاقي و اضافه‌وزن: وزن زياد و چربي اضافي بدن، به‌ويژه در ناحيه شكم، مي‌تواند چربي خون را افزايش دهد.

كم‌تحركي: فعاليت فيزيكي كم مي‌تواند منجر به افزايش كلسترول بد و كاهش كلسترول خوب شود.

مصرف دخانيات: سيگار كشيدن باعث كاهش HDL و افزايش LDL مي‌شود.

ديابت: افراد مبتلا به ديابت معمولاً سطح بالايي از تري‌گليسريد دارند.

عوامل ژنتيكي: برخي از افراد به دليل سابقه خانوادگي يا عوامل ژنتيكي مستعد بالا بودن چربي خون هستند.

ساير مقالات : رژيم كم چرب


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۵۳:۲۵ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :