onlinenews onlinenews .

onlinenews

جغرافياي تركيه

تركيه كشوري كوهستاني و نسبتاً پرباران است. شكل اين كشور مانند يك مستطيل است كه از سوي خاور و باختر امتداد يافته‌است. تركيه با قرار گرفتن در يكي از حسّاس‌ترين مناطق جهان، داراي موقعيّت جغرافيايي راهبردي و بسيار خوبي است و گذرگاه جنوب باختر آسيا و اروپا به‌شمار مي‌آيد و كشورهاي بسياري، به ويژه ايران از خاك تركيه براي ترانزيت كالا و انرژي استفاده مي‌كنند.

ساير مقالات : سفر سه روزه به استانبول

تركيه در جنوب باختر قاره آسيا قرار گرفته‌است. منطقه جغرافيايي كه تركيه در آن قرار دارد آناتولي و آسياي كوچك (آسياي صغير) نيز ناميده مي‌شود.

تركيه پيوندگاه دو قاره مهم آسيا و اروپا است. تركيه در جنوب خاوري اروپا و جنوب باختري آسيا واقع شده‌است و بين ۵/۳۶ و ۴۲ درجه عرض شمالي و ۲۶ و ۴۵ درجه طول شرقي در نيم كره شمالي قرار گرفته‌است. سرزمين تركيه به صورت مستطيلي قابل تصور است كه طول آن از شرق تا غرب ۱۶۶۰ كيلومتر و عرض آن به‌طور متوسط ۵۵۰ كيلومتر است. تركيه از سه طرف به دريا احاطه شده‌است. از ديدگاه وسعت تركيه با ۷۸۳٬۵۶۲ كيلومتر مربع سي و پنجمين كشور جهان بشمار مي‌آيد. اين سرزمين به صورت مستطيلي قابل تصور است كه طول ان از شرق تا غرب (از آرارات تا چناق قلعه) در حدود ۱۶۶۰كيلو متروعرض ان به‌طور متوسط ۵۵۰ كيلومتر مي‌باشد.

ساير مقالات : قيمت سفر به استانبول

شكل هندسي خاص تركيه اثرات بسيار زيادي در توسعه اقتصادي ان ايفا كرده‌است. آسياي صغير يك اصطلاح ديگر جغرافيايي است كه بيشتر نويسندگان اروپايي در نوشته‌هاي خود راجع به تركيه بكار مي‌برند. موقعيت جغرافيايي تركيه باعث شده‌است حالت پلي ميان دو قره آسيا و اروپا داشته باشد و اين كشور به وسيلهٔ گذرگاه‌هاي بسفر و داردانل از تركيه به منزله شاهراهي از اروپا به كشورهاي مسلمان بوده و عكس اين قضيه هم صادق بوده‌است. موقعيت جغرافيايي تركيه اين مكان را به‌وجود آورده‌است كه نقش دروازبان بخش اروپايي اتحاد شوروي سابق را بازي كندواين امر موجب عضويت اين كشور در پيمان دفاعي اتلانتيك شمالي (ناتو) گرديده‌است. موقعيت خاص جغرافيايي تركيه به عنوان پلي ميان آسيا و اروپا در خلال هردو جنگ جهاني اهميت ويژه‌اي حاصل نموده بود. اتحاد امپراتوري عثماني با كشور المان در خلال جنگ جهاني اول خطر بسيار مهمي بر امپراتوري انگلستان ازجهت دستيابي به هندوستان به حساب مي امدوهمچنين بي‌طرفي تركيه در خلال جنگ جهاني دوم سبب شد كه كشورهاي محورنتوانند به‌طور وسيع گسترش حاصل كنند و به كانال سوئز برسند. امروزه هم تركيه به علت موقعيت ممتاز جغرافيايي نقس اساسي و تعيين‌كننده در منطقه دارد.

منبع : https://www.nikroz.com


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۱۳:۵۱ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :