onlinenews onlinenews .

onlinenews

علائم كبد چرب و راه هاي درمان آن

به طور كلي بيماري كبد چرب يكي از بيماري هاي خاموش و بسيار شايع است كه افراد زيادي به آن مبتلا مي‌شوند. شايد شما هم به اين بيماري ابتلا داشته باشيد ولي در حال حاضر از ابتلا به آن آگاه نباشيد؛ پس بهتر است علائم و نشانه هاي ابتلا به اين بيماري خاموش را بشناسيد و حداقل سالي دو بار با انجام دادن آزمايش خون؛ از سلامت خود اطمينان حاصل فرماييد.

ساير مقالات : مديريت و درمان كبد چرب

كبد چرب چيست؟

بيماري‌هاي كبد انواع متعددي داشته و هركدام به‌نوعي به اين اندام حياتي آسيب وارد مي‌كنند. كبد چرب يكي از شايع‌ترين بيماري هاي كبد است كه به دليل تجمع چربي در آن ايجاد مي‌شود. كبد چرب كه با نام استئاتوز كبدي نيز شناخته مي‌شود، زماني اتفاق ميفتد كه چربي در كبد تجمع پيدا كند.

ساير مقالات : كبد بزرگ

وجود مقدار كمي چربي در اين اندام طبيعي است. اما تجمع بيش از حد آن مي‌تواند به يك مشكل اساسي تبديل شود. اگر بيش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن كبد شما چربي است احتمالا به اين بيماري مبتلا هستيد. كبد دومين ارگان بزرگ بدن است. اين عضو، به فرآوري مواد غذايي كمك مي‌كند و مواد مضر خون را فيلتر مي‌كند. گاهي اين بيماري را بيماري خاموش كبدي مي‌نامند، به اين دليل كه مي‌تواند بدون ايجاد علائم رخ دهد.

با انواع كبد چرب بيشتر آشنا شويد

اين بيماري به دو شكل اصلي ديده مي‌شود. علت ايجاد هر يك متفاوت بوده و عامل خطر آنها از هم مجزا است.

كبد چرب الكلي (AFLD): نوعي از بيماري كه به علت مصرف بيش از حد الكل ايجاد مي‌شود. نوشيدن زياد الكل باعث تجمع چربي در كبد مي‌شود. افرادي كه الكل مصرف مي‌كنند، بايد مصرف آن را محدود كنند، تا به اين بيماري مبتلا نشوند. در كشورهايي مانند ايالات متحده آمريكا كه مصرف الكل زياد است، حدود ۵% جمعيت دچار اين بيماري هستند.

كبد چرب غير الكلي (NAFLD): نوعي از بيماري كه به علت عاملي غير از الكل مانند ژنتيك، چاقي، دارو و غيره ايجاد مي‌شود. اين نوع از بيماري ارتباطي با مصرف الكل ندارد. از هر سه بزرگسال، يك نفر و از هر ۱۰ كودك يك نفر ممكن است به اين بيماري مبتلا شوند. علت دقيق ايجاد اين نوع از بيماري مشخص نيست. اما در افراد چاق و ديابتي بيشتر ديده مي‌شود.

ساير مقالات : كاهش وزن تدريجي

انواع گريدهاي بيماري كبد چرب را بشناسيد

اين بيماري داراي ۴ مرحله است كه از گريد ۱ تا ۴ طبقه‌بندي مي‌شوند و مي‌تواند طي ۴ مرحله پيشرفت كند:

كبد چرب گريد ۱ (كبد چرب ساده): در كبد چرب گريد ۱ چربي اضافي در كبد تجمع پيدا مي‌كند. اگر بيماري از گريد ۱ پيشرفت نكند، تقريبا بي‌ضرر است.

كبد چرب گريد ۲ (استئو هپاتيت): كبد چرب گريد ۲ علاوه بر چربي اضافي، التهاب نيز در كبد وجود دارد.

ساير مقالات : لاغري پاها با پياده روي

كبد چرب گريد ۳ (فيبروز كبدي): التهاب در كبد باعث ايجاد زخم شده است. التهاب مداوم باعث ايجاد اسكار در كبد مي‌شود. اما كبد هنوز مي‌تواند عملكرد طبيعي داشته باشد.

كبد چرب گريد ۴ (سيروز كبدي): زخم كبد به طور گسترده‌اي گسترش يافته است. سيروز يك بيماري بالقوه تهديدكننده زندگي است كه مي‌تواند باعث نارسايي كبدي شود و معمولا غيرقابل برگشت است. به همين دليل بسيار مهم است كه از پيشرفت آن جلوگيري كنيد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ خرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۲۳:۱۳ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :