دندان پزشكي در سه ماهه اول بارداري
در ماههاي اول، دوم و سوم بارداري توصيه ميشود حتيالامكان از مصرف هرگونه دارو و انجام درمان هاي دندان پزشكي خودداري شود؛ چرا كه ارگانهاي اصلي جنين در اين ايام در حال شكل گيري ميباشد. همچنين توجه شود تا هفته 13 بارداري از برخورد هرگونه اشعه راديولوژي (X-Ray) به بدن مادر خودداري كنيد. بهتر است با تشخيص دندان پزشك در صورت عدم گسترش عفونت و يا درد شديد دندان، درمانها از سه ماهه اول بارداري به سه ماهه دوم منتقل شود. پس اگر دندان داراي درد خفيف غيرممتد شبانه يا داراي حساسيت به سرما و گرما و فشار و ضربه است، بهتر است با دندان مداراي كافي صورت گيرد، تا حتيالامكان درمان ديرتر انجام شود.
سايرمقالات... مراقبت هاي بعد كامپوزيت دندان
كنترل درد دندان در سه ماهه اول بارداري:
منظور از مدارا كردن، اجتناب از استفاده از مايعات داغ يا بسيار سرد و وارد نكردن فشار زياد و جويدن خوراكيهاي سفت با دندان است، علاوه بر اين استفاده صحيح و منظم از نخ دندان، مسواك با خمير دندان حاوي فلورايد و دهان شويه مناسب خانم هاي باردار است ميتوان از ابتلا به عفونت جلوگيري كرده و از پيشرفت پوسيدگي و ايجاد تحريك در عصب دندان و بروز وضعيت اورژانسي غيرقابل تحمل خودداري كرد. دهان شويه كلرهگزيدين كه يك ماده ضد ميكروبي بسيار قوي ميباشد و پلاكهاي دنداني و باكتريهاي دهاني را كاهش ميدهد، اين دهان شويه به دليل اينكه توسط دهان جذب نميشود و خوراكي نيز نميباشد و صرفا دهان را شست و شو ميدهد خطري براي مادران باردار و جنين ندارد.
مراجعه به دندانپزشكي در سه ماهه اول بارداري:
چنانچه درد دندان در سه ماهه اول بارداري به صورت ممتد و آذار دهنده باشد و دندان يا لثه دچار عفونت، آبسه و .. شده باشد، بايد جهت درمان و كاهش درد اقدامات لازم صورت گيرد چرا كه كنترل شرايط مادر و جلوگيري از احساس اضطراب در مادر و جنين در دوران بارداري اولويت داشته و احساس درد ممتد دندان باعث به خطر انداختن شرايط مادر و يا پخش عفونت در دهان و آسيب به ساير دندان ها ميشود. در اين شرايط درمان در دندانپزشكي در بارداري با شرايط زير توسط متخصص صورت ميگيرد:
استفاده از دارو و اشعه (براي عكس راديوگرافي) ميبايست حتما زير نظر و با تجويز پزشك زنان و زايمان صورت گيرد بنابراين لازم است طرح درماني دندانپزشكي قبل از انجام به تاييد پزشك متخصص زنان و زايمان برسد تا آسيبهاي آن به حداقل برسد.
درمانهاي دندانپزشكي كه در اين دوره انجام ميشود، در حداقل زمان ممكن و به منظور رفع علائم اورژانسي مانند درد و عفونت است. در اين دوره دندانپزشك معمولا براي كاهش درد و ايجاد مجرايي براي تخليه عفونت دندان از درماني با نام پالپوتومي استفاده ميكند در اين درمان تنها عصبهاي موجود در تاج دندان تخليه ميشود و دندان تا سه ماهه دوم بارداري به صورت پانسمان شده نگهداري ميشود تا در آن زمان درمان ريشه صورت گيرد.
منبع: https://www.zhaleimplant.ir/
برچسب: ،