آشنايي با بيماري هاي دهان
تخصص "بيماري فك و دهان" شاخه تخصصي از رشته دندانپزشكي است كه به تشخيص و درمان غير جراحي بيماريهاي ناحيه دهان ، فك و صورت ميپردازد. اين بيماريها ممكن است اختصاصا ويژه حفره دهان باشند و يا بعنوان بخشي از يك بيماري سيستميك (ليكن پلان، پمفيگوس، سندرم شوگرن، رايتر، كرون، بهجت، لوپوس، اسكلرودرمي، نوالرژي تريژمينال، بيماري دست پا دهان ، بدخيمي ها و...) در ناحيه فك و دهان بصورت درد ، زخم، تغيير رنگ يا خشكي تظاهر يافته باشند.
سايرمقالات.... نحوه مراقبت از دندان لمينت شده
شايع ترين علل ايجاد زخمهاي دهان چيست؟
شايعترين علت زخمهاي دهاني، آسيب هاي فيزيكي است. گاز گرفتن گونه يا زبان و لب در هنگام غذا خوردن، تيزي يك دندان، فشار ناشي از مسواك زدن محكم و يا دندانهاي مصنوعي كه در دهان لق هستند، ميتوانند بافت دهان را زخم كنند. اين "زخمها به زخمهاي ناشي از ضربه يا زخم هاي تروماتيك" معروفاند.
عوامل ديگري نيز ممكن است در دهان زخم ايجاد كنند مثلا سوختگي ناشي از غذاي داغ،، تبخالهاي دهاني (داخل دهان)، عكسالعمل به بعضي داروها مثل داروهاي شيمي درماني ، ديابت و سرطان..
سايرمقالات... خطرات جراحي لثه
علامت آفت دهاني چيست؟
آفت بيماري شايعي است كه به صورت عود كننده در دهان ايجاد ميشوند. آفْت، يك عفونت ويروسي نيست و قابليت سرايت هم ندارد، اما عامل ژنتيك در بروز آن بسيار مؤثر است
اگر در دهان خود زخمهاي زيادي داريد كه مرتبا خوب ميشوند و دوباره عود ميكنند، به "آفت" فكر كنيد. حدود يك پنجم افراد بالغ به آفت دچار ميشوند. زبان، كف دهان و لثهها ممكن است دچار آفت شود. زخمهاي آفتي معمولا دايرهاي شكل هستند كه كف آنها سفيد رنگ و لبه زخم نامنظم است. ممكن است چند آفت در كنار هم قرار بگيرند و به صورت خوشهاي ديده شوند. آفتهاي كوچك معمولا در سه تا شش روز برطرف ميشوند، اما آفتهاي بزرگ ممكن است حتي تا چندين هفته در دهان باقي بمانند. اگر آفتي در كنار لوزهها و حلق قرار بگيرد، خوردن و بلعيدن را بسيار مشكل و دردناك ميكند. دليل خاصي براي ايجاد آفت، يافته نشده است، اما تغييرات هورموني و استرس ممكن است زمينه را براي ايجاد آفت فراهم كنند.
منبع: مجله دندانپزشكي چل آوا
برچسب: ،