onlinenews onlinenews .

onlinenews

انواع بيماري‌هاي لثه

بيماري لثه شامل سه مرحله مي‌باشد:

ژنژيويت

ژنژيويت اولين مرحله از بيماريهاي لثه كودكان يا بزرگسالان است كه شامل التهاب لثه‌ها به علت تجمع پلاك‌هاي دنداني در محل خط لثه مي‌باشد. در اين مرحله از بيماري، ممكن است شما علائم ورم و قرمزي لثه‌ها و يا خونريزي دندان در كودكان و بزرگسالان از آن را در هنگام مسواك زدن و كشيدن نخ دندان مشاهده كنيد. علائم بيماري لثه در اين مرحله هنوز قابل برگشت مي‌باشد، زيرا در اين شرايط هنوز به استخوان و بافت‌هاي همبندي كه دندان‌ها را در جاي خود نگه داشته‌اند، آسيبي وارد نشده است.

ساير مقالات ... جراحي لثه

پريودنتيت

در اين مرحله، استخوان حمايت كننده از دندان و نيز رشته‌هاي بافت همبند كه دندان‌ها را در جاي خود محكم نگه داشته‌اند، به شكل برگشت‌ناپذيري آسيب مي‌بينند. در اين مرحله در زير خط لثه حفره‌هايي به نام پاكت تشكيل مي‌شود كه شرايط را براي نفوذ باكتري‌ها و رشد پلاك در محدوده پايين‌تر از خط لثه فراهم مي‌كند. درمان حرفه‌اي بيماري‌هاي پريودنتال و بهبود مراقبت و بهداشت شخصي دهان و دندان معمولاً مي‌تواند از پيشرفت علائم بيماري و آسيب‌ديدگي بيشتر بافت لثه و استخوان و بافت‌هاي همبند محافظ دندان جلوگيري كند.

سايرمقالات ... علائم آبسه دندان

پريودنتيت پيشرفته

پريودنتيت پيشرفته در عمل شديدترين مرحله از بيماري لثه است كه طي آن، استخوان و رشته‌هاي بافت همبند كه از دندان‌هاي شما حمايت مي‌كنند، تخريب مي‌شوند و مي‌تواند باعث لقي يا جابه‌جا شدن دندان‌ها شود. اين مرحله از بيماري مي‌تواند بر نحوه گاز زدن، غذا خوردن و تكلم شما نيز تأثير منفي داشته باشد. در صورتي كه اقدامات درماني در اين مرحله در حفظ دندان‌ها موفق نباشد، احتمالاً لازم است كه دندان‌هاي آسيب‌ديده توسط يك دندانپزشك متخصص كشيده شوند. اگر به خاطر بيماري پريودنتيت پيشرفته مجبور به كشيدن دندان‌هاي خود باشيد، دندانپزشك شما روش‌هاي مناسب براي ترميم يا بازسازي دندان‌ها را به شما توصيه خواهد كرد.

سايرمقالات... مزاياي لمينت دندان پرشده

چه عواملي باعث بيماري لثه مي‌شود؟

پلاك دنداني مهم‌ترين علت وقوع بيماري هاي لثه به شمار مي‌رود. با اين حال عوامل ديگري نيز مي‌تواند در بروز بيماري‌هاي لثه نقش داشته باشند كه مهم‌ترين آنها عبارتند از:

  • تغييرات هورموني
  • بيماري‌ها نيز مي‌تواند بر وضعيت سلامتي لثه‌هاي شما تأثير داشته باشد. اين بيماري‌ها شامل مواردي از قبيل سرطان و ايدز مي‌شود كه مي‌تواند در عملكرد سيستم ايمني بدن اختلال ايجاد نمايد. همچنين انواع مختلف بيماري ديابت مي‌تواند توانايي بدن در استفاده از قند خون را تحت تأثير قرار دهد و در نتيجه، بيماران ديابتي بيشتر در معرض ابتلاء به عفونت‌هاي مختلف از جمله بيماري لثه ، عفونت لثه و پوسيدگي دندان‌ها هستند.
  • داروها نيز مي‌تواند بر سلامت دهان و دندان شما تأثير بگذارند.
  • عادات و رفتارهاي ناسالم از قبيل سيگار كشيدن باعث مي‌شود كه بافت لثه نتواند به راحتي خود را ترميم و بازسازي نمايد.
  • عدم رعايت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواك نزدن و نكشيدن نخ دندان به طور منظم باعث مي‌شود كه لثه‌ها خيلي راحت‌تر به ژنژيويت دچار شوند.
  • سابقه فاميلي در ابتلاء به بيماري‌هاي دندان مي‌تواند در بروز بيماري‌هاي لثه نيز نقش داشته باشد.

منبع: مجله دندانپزشكي چل آوا


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ بهمن ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۴۴:۳۶ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :