دليل مبتلا شدن به بيماري پروستات چيست؟ 5 علتي كه بهتر است بدانيد!
۱. سابقه ژنتيكي ابتلا به پروستات؛ افزايش احتمال ابتلا در ساير مردان خانواده
معمولا سابقه بيماري اعضاي خانواده، وضعيت كلي سلامت و بيماريها را در يك خانواده مشخص ميكند. برخي از بيماريها مانند پروستات ژنتيكي هستند. ازاينرو مرداني كه دچار بيماري پروستات ميشوند، زنگ خطري براي ساير آقايان خانواده خواهند بود. اين موضوع به اين معني نيست كه ساير مردان خانواده حتما دچار بيماري پروستات ميشوند: بلكه احتمال ابتلا به اين بيماري در اين افراد بيشتر خواهد بود. از طريق آزمايشهاي ژنتيكي ميتوان برخي از جهشهاي غيرعادي ژنتيكي مانند احتمال ابتلا به سرطان پروستات يا ساير سرطانها را پيشبيني كرد.
ساير مقالات ... هزينه عمل جراحي پروستات
۲. بيماري ديابت؛ تغييرات هورموني و ايجاد عوارض عصبي و اختلال در پروستات
ديابت عوارض مختلفي براي مردان دارد كه يكي از آنها به خطر افتادن سلامت پروستات است. در واقع، ديابت بهطور مستقيم دليل ابتلا به پروستات نخواهد بود. ديابت روي عوامل متعددي مانند هورمونها و اعصاب ناحيه تناسلي تاثير منفي ميگذارد كه در نهايت منجر به مشكلات غده پروستات ميشوند. بهعنوان مثال، عوارض عصبي باعث مشكلات در تنظيم عضلات مربوط به ادرار و پروستات ميشوند.
از سوي ديگر، افراد ديابتي بهعلت ضعف سيستم ايمني و تغييرات در محيط آنتيبيوتيكي در ادرار، بيشتر از افراد ديگر در معرض خطر ابتلا به عفونتهاي ادراري و التهابات پروستاتي قرار دارند.
بيشتربخوانيد... دلايل ايجاد يبوست
۳. پروستاتيت؛ التهاب ناشي از عفونت در بافت پروستات
وجود التهاب ناشي از عفونت در بافت پروستات، التهاب پروستات يا پروستاتيت ناميده ميشود. عفونتهاي جنسي و مقاربتي و عفونت ادراري از مواردي هستند كه فرد را در معرض پروستاتيت قرار ميدهند. در صورت وجود عفونت در ناحيه پروستات، پزشك با تجويز داروهايي مانند تاوانكس بهمنظور از بين بردن عفونت و باكتريها به همراه داروهاي ديگر، بيماري پروستات را كنترل ميكند.
همچنين نمونهبرداري از بافت پروستات در افراد مشكوك به سرطان و سونداژ هم ممكن است در برخي موارد باعث ايجاد عفونت شود. اين عارضه با علائم مختلفي از جمله سوزش ادرار، درد هنگام انزال، تب و لرز و درد در ناحيه تحتاني بهويژه كشاله ران و لگن همراه خواهد بود.
۴. نداشتن فعاليت و تحرك؛ افزايش ريسك بروز مشكلات پروستاتي
نداشتن فعاليت و تحرك منجر به افزايش وزن بدن ميشود. افزايش وزن بهطور مستقيم با افزايش ريسك بروز مشكلات پروستاتي مانند تورم پروستات (بزرگي پروستات) و التهاب پروستات مرتبط است. همچنين فعاليت بدني نقش مهمي در تنظيم هورمونها دارد. تحرك پايين باعث تغيير در ترشح هورمونها ميشود كه اين تغييرات به عوارض پروستاتيت منجر خواهد شد.
۵. چاقي در آقايان مسن؛ علت بزرگ شدن پروستات
چاقي ممكن است دليل مبتلا شدن به پروستات باشد. چاقي با هيپرپلازي خوشخيم پروستات يا بزرگ شدن پروستات در مردان مسن مرتبط خواهد بود. هايپرپلازي (Hyperplasia) يا بيشرويش به معني افزايش در تكثير سلول و در نتيجه افزايش شمار آن است. اندازهگيري آنتيژن اختصاصي پروستات (PSA) در خون بهعنوان آزمايشي ابتدايي براي كشف زودرس موارد سرطان پروستات به كار ميرود. بهطوركلي، ميزان PSA افراد مبتلا به بزرگي خوشخيم پروستات بالا است. اما در مقابل با اين كه چاقي باعث بزرگ شدن پروستات ميشود، ميزان PSA را در خون كاهش ميدهد.
برچسب: ،