onlinenews onlinenews .

onlinenews

رژيم غذايي كبد چرب گريد ۱

بهترين و عادي‌ترين روش براي بهبود اوضاع بيمار مبتلا به كبد چرب گريد ۱ پيروي از يك رژيم غذايي متعادل و سالم است. با استفاده از رژيم غذايي كه پزشك متخصص تجويز مي‌كند مي‌توانيد به وزن مناسب خود برگرديد و وضعيت كبد را بهبود ببخشيد. اما چه چيزي بايد بخوريم و از چه مواد غذايي بايد دوري كنيم؟ در ادامه به پاسخ اين سؤالات خواهيد رسيد.

غذاهاي مفيد در رژيم غذايي كبد چرب

بهترين رژيمي كه به افراد مبتلا به كبد چرب توصيه مي‌شود، رژيم غذايي مديترانه‌اي است. اين رژيم به‌صورت اختصاصي براي مبتلايان به كبد چرب ايجاد نشده، اما تا حدود زيادي مي‌تواند به بهبود وضعيت اين بيماران كمك كند. رژيم مديترانه‌اي شامل غذاهايي است كه به كاهش چربي در كبد كمك مي‌كنند. اين رژيم سرشار از چربي‌هاي سالم، منابع آنتي‌اكسيدان و كربوهيدرات‌هاي پيچيده است.

نقش چربي‌ها در درمان بيماري كبد چرب

شما حتي اگر مبتلا به كبد چرب هستيد، هم بايد در طول روز مقداري چربي دريافت كنيد. سلول‌هاي بدن براي كسب نيرو و عملكرد درست نياز به انرژي دارند. آن‌ها انرژي موردنياز خود را از طريق گلوكز تأمين مي‌كنند. هورمون انسولين كه در بدن توليد مي‌شود، به رساندن گلوكز از غذاهاي هضم شده به سلول‌ها كمك مي‌كند.

افرادي كه مبتلا به بيماري كبد چرب هستند، با اختلالي با ئد عنوان مقاومت به انسولين دست‌وپنجه نرم مي‌كنند. به اين معنا كه بدن شما انسولين توليد مي‌كند اما در استفاده از آن ناكارآمد است. بنابراين با هر بار مصرف غذا گلوكز موجود در مواد غذايي در خون باقي مي‌ماند و كبد آن را تبديل به چربي مي‌كند. ضمناً قند خون افزايش پيدا مي‌كند و ديگر اختلالات و عوارض مرتبط با افزايش قند خون به وجود مي‌آيند.

ساير مقالات ... انواع رژيم درمان كم خوني

مصرف برخي از چربي‌هاي موجود در مواد غذايي سالم به بدن شما كمك مي‌كند كه از انسولين توليدشده بهتر استفاده كند. بنابراين سلول‌ها هر چه بيشتر گلوكز دريافت مي‌كنند و ديگر گلوكز در خون انباشته نمي‌شود. از طرفي كبد با برطرف شدن اين مشكل ديگر بيش‌ازحد چربي ذخيره نمي‌كند. ازجمله چربي‌هاي سالمي كه توصيه مي‌شود مبتلايان به كبد چرب مصرف كنند، مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:

  • اسيدهاي چرب امگا ۳: امگا ۳ در ماهي، روغن ماهي، روغن‌هاي گياهي، گردو، دانه كتان، روغن بذر كتان و سبزيجات برگ‌دار وجود دارد
  • چربي‌هاي تك غيراشباع: اين چربي در منابع گياهي يافت مي‌شود. زيتون، آجيل و ميوه آووكادو منابع غني از چربي غيراشباع به‌شمار مي‌روند

ساير روش هاي لاغري براي درمان كبد چرب: دستگاه هاي لاغري موضعي

رژيم غذايي براي كبد چرب

به‌طوركلي برنامه غذايي براي كبد چرب شامل مواد غذايي است كه مي‌توانند در كاهش علائم و عوارض ناشي از كبد چرب مؤثر عمل كنند. همچنين برنامه غذايي براي كبد چرب به كاهش وزن، كنترل قند خون و جلوگيري از بروز سيروز و ديگر اختلالات كبدي نيز كمك مي‌كند. رژيم غذايي براي بيماري كبد چرب شامل موارد زير است:

ميوه‌ها و سبزيجات

گياهاني كه سرشار از فيبر هستند، مانند حبوبات و غلات كامل

كاهش مصرف برخي از غذاها و نوشيدني‌ها، به‌خصوص آن‌هايي كه حاوي قند، نمك، كربوهيدرات‌هاي تصفيه‌شده و چربي‌هاي اشباع هستند

قطع مصرف الكل

براي اينكه بتوانيد مشكلات ناشي از كبد چرب را كاهش دهيد و بدن را به سمت بازيابي سلامت هدايت كنيد، پزشك شما برنامه غذايي ارائه مي‌كند. اين برنامه غذايي بر اساس توده چربي اضافه‌اي كه در بدنتان وجود دارد تهيه مي‌شود. اين رژيم سرشار از مواد مغذي سالم مبتني بر غذاهاي كامل، پر از فيبر، پروتئين و چربي‌هاي غيراشباع است. در ادامه اشاره مي‌كنيم كه چه مواد غذايي را بايد در رژيم كبد چرب بگنجانيد.

منبع: www.dietforme.ir


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۵۱:۰۴ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :