onlinenews onlinenews .

onlinenews

واريكوسل چيست و چه تاثيري در ناباروري مردان دارد؟

واريكوسل، بيماري حاصل از بزرگ شدن سياهرگ‌هاي كيسه بيضه (اسكروتوم) است. معمولاً بعد از دوران بلوغ ايجادشده و با گذشت زمان، شديدتر مي‌شود. اختلال در عملكرد بيضه‌ها و توليد كم اسپرم، از مشكلات واريس بيضه هستند و ممكن است در ۲۰ درصد مبتلايان با ناباروري همراه شوند. روش‌هاي درماني مانند عمل جراحي، تا حد زيادي به كاهش علائم بيماري كمك مي‌كند.

واريكوسل يا واريس بيضه به گرفتگي سياهرگ‌هاي متصل در بالاي كيسه‌هاي بيضه گفته مي‌شود. بيضه‌ها خون غني از اكسيژن را از دو شبكه مويرگي در دو طرف بيضه دريافت مي‌كنند. دو شبكه سياهرگي اصلي نيز (شبكه پامپيني ‌فرم) در هر طرف، وظيفه انتقال خون بدون اكسيژن به قلب را بر عهده‌دارند. مسدود شدن شبكه پامپيني ‌فرم، علت اصلي واريس بيضه است.

احساس سنگيني، درد و ناراحتي و در مواردي اختلال نعوظ در مردان، از علائم اين بيماري هستند. در حال حاضر روش پيشگيري بيماري واريس رگ‌هاي بيضه به‌طور قطعي مشخص نيست اما افرادي كه به واريس مبتلا مي‌شوند، با درمان به‌موقع توسط متخصص ارولوژي مي‌توانند از علائم شديد آن در امان بمانند.

چه كساني واريكوسل مي گيرند؟

در واقع سيستم توليدمثل مردانه توليد، ذخيره و حركت اسپرم را بر عهده دارد. اسكروتوم، كيسه‌اي است كه بيضه‌ها را در خود نگه مي‌دارد. هورمون تستوسترون و اسپرم در بيضه‌ها ساخته مي‌شوند و اسپرم درحالي‌كه از طريق يك لوله‌ي پيچ‌خورده (اپيديديم) كه در پشت هر بيضه قرار دارد حركت مي‌كند، بالغ مي‌شود. اسپرم‌ها در مجراي اپيديديم حركت كرده و از طريق مجراي وازدفران به پروستات منتقل مي‌شوند.

هنگام انزال، مايع مني با اسپرم در پروستات تركيب مي‌شود. مايع مني از طريق مجراي ادرار حركت كرده و از انتهاي آلت تناسلي فرد خارج مي‌شود. طناب اسپرماتيك حاوي مجراي وازدفران و شريان بيضه است كه خون را به بيضه‌ها مي‌رساند. همچنين شبكه‌هاي پامپيني فرم كه گروهي از سياهرگ‌هاي متصل به بالاي بيضه هستند، خون را از بيضه‌ها تخليه مي‌كنند. شبكه‌هاي پامپيني فرم قبل از ورود به بيضه‌ها خون را در شريان بيضه سرد مي‌كنند. اين كار كمك مي‌كند تا دماي مورد نياز براي ساخت اسپرم فراهم شود و از بيماري‌هايي مانند مرگ بر اثر سرطان بيضه جلوگيري مي‌كند.

بيشتربخوانيد... جلوگيري از واريكوسل


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۰۸:۲۲ توسط:netware موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :