پيوند غضروف در جراحي بيني چيست؟
آيا در جراحي بيني از غضروف مصنوعي يا پروتز استفاده ميشود؟ در مواقعي كه تيغه وسط بينى ( سپتوم ) غضروف كافى براى تقويت نوك بينى در اختيار جراح قرار نمى دهد، بعضى از جراحان از غضروف مصنوعى ( پروتز ) براى تقويت نوك بينى استفاده مى كنند. در برخي از افراد كانديد ترميم بيني كه در عمل اول قوز بيني بيش از حد برداشته شده است ، غضروف زيادي براي پركردن پل بيني صاف شده و فرورفته لازم است. با توجه به محدوديت منابع غضروف در گوش و بيني و احتمال بالاي بدشكلي وخميدگي ناشي از استفاده از غضروف دنده، گاهي استفاده از پروتزهاي طراحي شده مي تواند گزينه اي مناسب براب بازسازي پل بيني تخريب شده باشد.
بيشتر بخوانيد … فيلر بيني
پيوند غضروف در جراحي بيني
انتخاب نوع غضروف براي استفاده در جراحي بيني نقش بسيار مهمي در ميزان موفقيت نتيجه جراحي بيني ايفا مي كند. در صورتي كه به دنبال بهبود سايز پل بيني يا افزايش جهت دهي نوك بيني هستيد، مي توان از غضروف خود بدن استفاده كرد و اولين گزينه براي جراح پلاستيك هم همين مورد است. در بيشتر موارد براي جهت دهي و زاويه دادن مناسب به نوك بيني از پيوند غضروف بهره گرفته مي شود اينكه اولين انتخاب جراح استفاده از غضروف طبيعي است دليل مشخصي دارد و آن هم اين است كه پروتز هاي مصنوعي مانند گورتكس و سيليكوني هر دو در بدن به عنوان جسمي خارجي شناسايي مي شوند و ممكن است كه در همه موارد توسط بدن مورد پذيرش قرار نگيرند و هميشه خطر پس زدن غضروف ها توسط بدن وجود دارد. از سوي ديگر غضروف طبيعي توسط بدن نشناخته شده هست و بنابراين خطر پس زدن آن وجود ندارد. اين كه غضروف از چه قسمتي از بدن گرفته شود اهميتي ندارد ، مهم اين است كه غضروف جز بدن باشد .
مزاياي پروتز بيني
- عدم خم شدن و تغيير شكل پروتز ها
- هرگز توسط بدن جذب نمي شوند.
- قابليت تراش و تغيير شكل توسط جراح ،مطابق با ويژگي هاي بيني و چهره ي فرد.
معايب پروتز بيني
پروتز بيني در مقابل مزاياي خود معايبي نيز دارد
- امكان بروز عفونت
- احتمال جابه جايي و حركت
- اتصال با بافت هاي زيرين
البته احتمال بروز اين مشكلات بسيار كم است و بايد در انتخاب جراح دقت لازم را داشته باشيد. مي توان گفت اكثريت جراحي بيني كه با كمك پروتز هاي بيني انجام شده اند موفقيت آميز بودند و هيچ مشكل و عواقبي را براي بيمار به وجود نياورده است.
برچسب: ،