لبخند لثه اي و درمان آن
لبخند لثه اي به حالتي مي گويند كه شخص در هنگام خنديدن ميزان زيادي از لثه اش نمايان و نسبت نمايان شدن دندان ها به لثه نا متناسب است و علت آن مي تواند رشد بيش از حد بافت لثه اي بر اثر مصرف دارو هايي مثل سيكلوسفورين ها و مسدود كننده كانال هاي ca باشد يا رشد بيش از حد بافت لثه اي بر اثر انجام ارتودنسي يا به علت عوامل ارثي و اختلالات متابوليك باشد يا بزرگ بودن فك بالا و ... باشد .
بيشتربخوانيد... ونير كامپوزيت
انواع لبخند لثه اي:
خفيف : نسبت ارتفاع لثه نمايان شده به ارتفاع دندان كمتر از 25% باشد .
متوسط : نسبت ارتفاع لثه نمايان شده به دندان بين 25 تا 50 % باشد،
پيشرفته: بين 50_100% و شديد بيش از 100% يعني ارتفاع لثه از دندان هنگام خنديدن بيشتر باشد .
سه نوع درمان دارد كه بر اساس ميزان لثه اي بدون لبخند ، آناتومي اسكلت صورت و فك و ميزان حركت ماهيچه هاي لب بالا انتخاب مي شود .
بيشتر بخوانيد... ترميم و زيبايي دندان
جراحي لثه برداري:
براي موارد خفيف و متوسط انجام مي شود . براي برداشتن بافت لثه اي انساني از ليزر دندان پزشكي يا روشي به نام جراحي با پرتو استفاده مي شود . نيازي به بخيه نيست و بعد از دو هفته بيمار درمان مي شود .
جراحي افزايش طول تاج :
براي انواع شديدتر كاربرد دارد . بعد از زدن بي حسي قسمتي از بافت نرم برداشته مي شود و همچنين بخشي از بافت استخواني كه در پايين دندان هست نيز شكل داده مي شود .و لثه به ميزان مورد نياز و شكل مناسب برداشته مي شود .
بيشتر بخوانيد... لمينت دندان
جراحي پايين آوردن لب بالا :
اين روش زماني استفاده مي شود كه ماهيچه لب بالاي بيمار حين خنديدن بيش از حد حركت ميكند و يا اينكه لبخند لثه اي بيمار به علت مشكلات اسكلتي و استخواني اوست، اين روش در مقايسه با جراحي فك بسيار ساده و اسان است .
در اين روش بعد از زدن بي حسي يك برش در قسمت بافت لثه اي و بافت نرم مخاطي بالايي دندان ها زده مي شود ، قسمتي از بافت نرم برداشته مي شود و دوباره دو قسمت به همديگر بخيه زده مي شوند و به اين صورت لب به سمت پايين كشيده ميشود.
منبع: http://www.karajdentists.ir/
برچسب: ،